Departament de la Presidència > INEFC > Observatori Català de l'Esport
>
Inici > L'Observatori
Notícies
07/06/2019

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) i la Diputació de Barcelona han presentat avui al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, els estudis sobre la reforma horària i pràctica esportiva, realitzat sobre municipis i entitats del país, en el marc del Pacte per a la Reforma Horària, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

La presentació s’ha celebrat coincidint amb la 6a Setmana dels Horaris, que s’està celebrant, del 3 al 7 de juny, i ha comptat amb la intervenció del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig; el coordinador d’Esports de la Diputació de Barcelona, Daniel Laga, i el director de l'Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya, Alexis Serra, així com els consultors que han exposat les principals conclusions dels dos estudis.

Aquests estudis pretenen ser la base per preveure accions que facilitin una millor distribució de les franges de pràctica per millorar la salut de la ciutadania.

Entre les principals conclusions dels treballs, destaca el fet que les tardes dels dies laborables (de 17h a 20h) es produeix un ús intens de les instal·lacions, així com els dissabtes del cap de setmana, tot i que amb diferències entre comarques. Es confirma també que els adolescents tenen dèficit de son al realitzar esport en hores massa tardanes i que les horaris dels centres educatius i laborals no faciliten la pràctica esportiva en unes franges més saludables.

Les oportunitats de millora que es plantegen arran dels estudis per assolir uns horaris més racionals, un cop vistes les diferents dificultats i casuístiques, es diferencien segons cinc blocs temàtics: estratègia de país, política esportiva local, l’entrenador com a figura clau, infraestructures i comarques amb dispersió poblacional.

Podeu consultar el contingut dels estudis i el resum executiu a l’enllaç.

Darreres notícies