Departament de la Presidència > INEFC > Observatori Català de l'Esport
>
Inici > L'Observatori
Notícies
31/01/2017

 

El passat dilluns 30 de gener, a l'INEFC de Barcelona, ses va presentar el nou model de governança de l'esport català, en un acte presidit per la consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, i el secretari general de l'Esport, Gerard FiguerasUn acte que va voler ser el punt de partida per a l'elaboració d'un Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l‘Esport de Catalunya, amb la màxima participació i consens.

El nou model pretén fomentar la pràctica de l'activitat física entre la població de Catalunya i entre els escolars, però al mateix temps aposta per millorar el rendiment dels esportistes d'elit

Munté va destacar que "l’esport és una de les eines més potents de socialització i educació, i un factor clau per a la inclusió i la cohesió social", d'aquí la seva importància i que "el considerem una autèntica estructura d'Estat".

Segons la consellera, "Catalunya té mentalitat esportiva, i actitud d'esportivitat. Vull dir amb això que tenim mentalitat de joc en equip, de participar i guanyar, respectant sempre el joc net i a l'adversari. De fer-ho bé". 

 

Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport a Catalunya, va afegir que "aquest nou model de governança de l'esport català l'hem de tirar endavant sí o sí, sigui quin sigui l'horitzó nacional del país. Primer, volem construir una societat més saludable, on la pràctica de l'activitat física esdevingui un hàbit diari".  

 

En l’acte van intervenir també diversos esportistes i representants del sector esportiu català, com Núria Picas, Isidre Esteve, Josep Maria Segú, Mònica Bosch i Josep Maria Gutiérrez.

Darreres notícies