
Departament de la Presidència > INEFC > Observatori Català de l'Esport
Formació, recerca i professions
La creixent importància econòmica de l'esport ha donat lloc a un ampli ventall de formacions i grups de recerca en aquest àmbit així com nombrosos llocs de treball la informació dels quals es recull en aquesta dimensió.
Inici > L'Observatori
Documents de referència
- Formació
- Armegol, C., Rexach, J & Tamarit, M. (1996). La situación de la enseñanza de la Educación Física en las Enseñanzas Medias. Catálogo de investigaciones. Centro de investigaciones y docencias económicas.
- Blázquez, Domènech (2013). Diez competencias docentes para ser mejor profesor de educación física. Editorial INDE
- Chavarria, X. (1998). Situació de l’educació física en el sistema educatiu. Ponències del Congrés de l'educació física i l'esport en edat escolar a la ciutat de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.
- Devís, J. Coord. (2001). La educación física, el deporte y la salud en el siglo XXI. Alicante: Editorial Marfil.
- European Commission/EACEA/Eurydice, 2013. Physical Education and Sport at School in Europe Eurydice Report. Luxembourg: Publications Office of the European Union
- European Physical Education Association
- Federació Internacional d’Educació Física. Delegació a Catalunya
- Fraile, A. Coord. (2004). Didáctica de la Educación Física. Una perspectiva crítica y transversal. Madrid: Biblioteca Nueva Universiadad.
- González, C. (2006). Qualitat de l’àrea d’educació física. El cas dels centres que imparteixen l’educació secundària obligatòria de la ciutat de Barcelona. Tesi doctoral. Barcelona: Universitat de Barcelona.
- Hardman, K. (1998). ¡Peligros de la educación física en la escuela! ¿Peligros del Deporte para Todos?. Informe final de l’ Esport per a Tothom i les reptes educatius a nivell mundial. VII Congrés Mundial Esport per a Tothom. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.
- Hernández, J., Hospital, V. & López C. (1998). Educación Física especial: actitud i formació dels docents a primària. Apunts, Educació Física i Esports, 51, 70-78.
- Hernández, J., Hospital, V. & López C. (1999). Educación Física especial: actitud i formació dels docents en secundària a la ciutat de Barcelona. Apunts, Educació Física i Esports, 56, 48-56.
- Just, A. (1998). Les activitats fisicoesportives en horari no lectiu als centres docents. Ponències del Congrés de l’educació física i l’esport en edat escolar. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.
- Rotger, B. (1984). Los departamentos didácticos. Organización y funcionamiento. Madrid: Editorial Anaya.
- Ruiz, L. M., Graupera, J.L., Contreras, O & Nishida, T. (2004). Motivación de logro en Educación Física escolar: un estudio comparativo entre cinco países. Revista de Educación, 333, 345-361.
- Sanchez Bañuelos, F. (1986). Bases para una didáctica de la educación física y el deporte. Madrid: Gymnos.
- Sánchez-López, P. (1999). La importància de l’educació física a primària. Apunts, Educació Física i Esports, 57, 20-31.
- Santos, M & Sicilia, A. (1998) Actividades físicas extraescolares. Una propuesta alternativa. Barcelona: INDE.
- Sebastiani, E. M., Solà, J., Capell, M., Campos, J., & Blázquez, D. (2009). Guia per a l’avaluació de competències en ciències de l’activitat física i de l’esport. Barcelona: Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.
- VVAA. (1998). Informe final de l’ Esport per a Tothom i les reptes educatius a nivell mundial. VII Congrés Mundial Esport per a Tothom. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.
- VVAA. (2002) Informe educativo 2002. La calidad del sistema educativo. Madrid: Editorial Santillana.
- VVAA. (2005). Développements de l’éducation physique scolaire dans le monde. Revue Education Physique et Sport, 311, 63-71.