
Departament de la Presidència > INEFC > Observatori Català de l'Esport
Formació, recerca i professions
La creixent importància econòmica de l'esport ha donat lloc a un ampli ventall de formacions i grups de recerca en aquest àmbit així com nombrosos llocs de treball la informació dels quals es recull en aquesta dimensió.
Inici > L'Observatori
Documents de referència
- Professions de l'esport
- Amador Ramírez, F. (1996). Análisis de la formación universitaria en las ciencias del deporte. Su adecuación a los perfiles profesionales. III Curso Nacional sobre cambios y retos en la actividad deportiva: UNISPORT
- Castells, M. (2000). La transformación del trabajo y el empleo: trabajadores en red, desempleados y trabajadores a tiempo flexible, La era de la información. Vol 1. La sociedad red (255-398). Madrid: Alianza Editorial.
- Castells, M. et al. (2004). La societat xarxa a Catalunya. Barcelona: IN3 – Generalitat de Catalunya.
- Heinemann, K. (1998). Mercados de trabajo en el deporte. In K. Heinemann, Introducción a la Economía del deporte (pàg.211-228). Barcelona: Paidotribo.
- Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, Escola Catalana de l’Esport, Col·legi Professional de Llicenciats en Educació Física de Catalunya. (2005). Estudi dels llocs de treball en l’àmbit de l’esport per a la regulació de l’exercici professional a Catalunya. Esplugues: Secretaria General de l'Esport.
- Kahn, LM. (2000). The Sports Business as a Labor Market Laboratory. Journal of Economic Perspectives, 14, 75-94.
- Kahn, LM. (2000). The Sports Business as a Labor Market Laboratory. Journal of Economic Perspectives, 14, 75-94.
- Le Roux, N., Chantelat, P. & Camy, J. (1999). Sport et emploi en Europe. Rapport final, Réseau Européen des Instituts de Sciences du Sport. Observatoire Européen de l’Emploi Sportif, Commission Européenne – DGX, informe no publicat.
- Martínez del Castillo, J & Puig, N. (2002). Mercado de trabajo en el deporte. In M. García Ferrando, N, Puig & F, Lagardera. (comp.), Sociología del deporte (2ª Ed.), (pàg. 283-316), Madrid: Alianza Editorial.
- Martínez del Castillo, J. (1995). Estructura ocupacional del deporte en España, Serie ICD de Investigación y Ciencias del Deporte, 4. Madrid: Ministerio de Educación y Ciencia, Consejo Superior de Deportes.
- Pastor Pradillo, J.L. (1997). Definición y desarrollo del espacio profesional de la Educación Física en España (1961-1990). Alcalá de Henares: Servicio de publicaciones de la Universidad de Alcalá.
- Projecte de Llei sobre l'exercici de professions de l’esport a Catalunya (2007).
- Puig, N & Vilanova, A. (2006). Deportistas olímpicos y estrategias de inserción laboral. Propuesta teórica, método y avance de resultados. Revista Internacional de Sociología, 44, 63-83.
- Reig, F.. Ticó. J & Planas, A. (2003). Inserción laboral de los licenciados en Educación Física y Ciencias de la Actividad Física y el Deporte. Barcelona: COPLEF Catalunya.
- Rosen, S & Sanderson, A. (2001). Labour Markets in Professional Sports, Economic Journal, 111, 47-68.
- Sebastiani, E. M., Solà, J., Capell, M., Campos, J., & Blázquez, D. (2009). Guia per a l’avaluació de competències en ciències de l’activitat física i de l’esport. Barcelona: Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.
- Vilaseca, J & Torrent, J. (2005). El nou capitalisme. Barcelona: UOC.
- Viñas, J.& Puig, N. (2009). El mercat de treball en l'esport. Llicenciatura de l'INEFC-Barcelona Promocions 1980-2005. Barcelona: Diputació de Barcelona.