Departament de la Presidència > INEFC > Observatori Català de l'Esport
>
Inici > L'Observatori
Notícies
26/06/2019
I Fòrum Internacional: "L'esport com a eina de transformació social"

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) ha acollit dimecres 26 de juny el Primer Fòrum Internacional “L’esport com a eina de transformació social”, que forma part del 30th FIEP World, 14th FIEP European & 2nd FIEP Catalan Congress, a manera de precongrés. Aquest pretén ser un espai on compartir experiències i visions sobre les possibilitats de l’activitat física, l’esport i el lideratge positiu per aconseguir un impacte transformador en la societat.

Després de la cerimònia inaugural, amb la presentació del Model ISOOK, seguidament s’han compartit i analitzat aquelles experiències practiques desenvolupades als països en els que es desenvolupa aquest model: Etiòpia, Guatemala, Mèxic, Argentina, Perú i Espanya. Després de les intervencions, s’ha obert torn de preguntes i debat durant el qual tots els assistents i assistentes han pogut fer les seves aportacions. Finalment, la jornada ha tancat amb una última taula col·loqui amb la voluntat d’obtenir conclusions útils tant pel públic com per als participants.

El Fòrum ha tingut la participació de nombrosos especialistes de l’àmbit esportiu i educatiu, com el President del Consell d’Esports de Barcelona, Jaume Mora; la Directora del ISSO, Roser Fernández; la Vicepresidenta social del CDB, Montse Vergé, i el Coordinador del Programa Temps de Joc, Alexander Fernández. També han intervingut representants d’entitats i institucions de caràcter internacional que están vinculats al ISSO, com l’Alcaldesa i Director d’Esports del municipi Escobedo, Clara Luz Flores y Mario Niebla; la Directora de FUCODEP, Ligia Torres; la Directora de la Fundación Educativa Fe y Alegría de Guatemala, Karen Avedaño; la Directora de la ONG CANAT en Perú, Gabriela Renteria; la Directora de la Fundació Creu Groga de Calella, Gemma Vera, i el President de MVP Sport, Federico Carreres, entre d’altres altres participants.

Darreres notícies